Новият собственик на боулинга в Благоевград избира между две оферти – за супермаркет или бункер за компютри

Новият собственик на боулинга в Благоевград  избира между две оферти – за супермаркет или бункер за компютри

Боулингът в Благоевград от вчера официално е с нов собственик. Частният съдебен изпълнител Георги Цеклеов въведе във владение медийния магнат Георги Илиев, който преди близо 5 г. плати цесия за имота в размер на 365 000 евро. Влизането в имота бе възпрепятствано с различни хватки и съдебни дела, които в крайна сметка приключиха в полза на цесионера.

„Днес влязох в имота, който е гробница. Бях подготвен , но не очаквах, че ще намеря такава кочина. Трябва да бъде направен сериозен ремонт в помещението, което е 1317 кв.м. Имам две предложения от инвеститори, които искат да го наемат. Едното е от страна на голяма търговска верига от типа на „Метро“ и „Билла“, а другото от IT компания за дейта център, който ще бъде бункер за съхраняване на компютри. Още не съм решил на кой вариант ще се спра, предстоят ми срещи с представители на фирмите. Предишните собственици имат натрупани над 260 000 лв. наказателни лихви, като най-голяма част от тях са към мен като взискател”, заяви вчера пред репортер на „Струма“ Георги Илиев.

Припомняме, че заради задължения към банките срещу дружеството, собственик на боулинга „Корона България“ АД, през 2016 г. беше образувано изпълнително дело. Имотът бе обявен за публична продан от частния съдебен изпълнител Борис Велинов, но купувачи не се появиха. На 9 март 2018 г. между „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД и Георги Илиев е подписан договор за цесия в размер на 365 000 евро.

По силата на договора той изкупи всички вземания на банката срещу кредитополучателя „Корона България“ АД, представлявано от Кирил Анзов, и срещу поръчителите Кирил Анзов, Атанас Пашалиев и „Бултера Строй Груп“ ЕООД, чийто собственик е също Кирил Анзов. Така Георги Илиев замести като взискател банката по изп. дело – 425 по описа за 2016 г. на ЧСИ Борис Велинов. Независимо от цената, която заплати, въводът бе протакан  близо 5 г., а през това време покривът на заключения боулинг протече, сградата се превърна в руина, нашарена с графити. Мястото, което е на няколко метра от фонтаните и общината, периодично беше обект на вандалски прояви. Миналата година крадци разбиха стъклената витрина и по думите на бизнесмена Кирил Анзов бяха отмъкнати 4 монитора, боулинг оборудване и озвучителна техника. Със смяната на собственика и привличането на инвеститори надеждата е, че тази „мъртва“ зона в центъра на града ще живне. автор- в.Струма

Коментари към новината

Още новини от Бизнес