Спектакълът “Забелязано в Благоевград” с две награди от фестивала за нова българска драма

Спектакълът  Забелязано в Благоевград” с две награди от фестивала за нова българска драма

Драматичен театър “Никола Вапцаров” - Благоевград получи поредните си престижни отличия, този път за документалния спектакъл “Забелязано в Благоевград”, който разказва реалните истории на колоритни личности от града.

Представлението на режисьора Неда Соколовска взе участие в тазгодишното издание на престижния фестивал за нова българска драма “Друмеви театрални празници” в Шумен, който се проведе от 11 до 16 май. Журито с председател Лилия Абаджиева връчи две награди на “Забелязано в Благоевград”: за музика на Лъчезар Кацарски и за женска роля на Албена Чобанова.

Спектакълът е документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по най-актуалните и важни за Благоевград теми. Вдъхновен от едноименната Facebook група, този спектакъл е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността.

Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд култура - програма "Социално ангажирани изкуства" и Община Благоевград Можете да гледате представлението на 18 май в Зала 2 на Драматичен театър “Никола Вапцаров” - Благоевград.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно