Топ 5 съвета за купуване на оригинални автомобилни части

Топ 5 съвета за купуване на оригинални автомобилни части

Притежаването на автомобили се увеличава експоненциално през последните години и пазарът отбелязва процъфтяващ растеж. Различни сегменти като компактни седани, компактни SUV, първокласни хечбеци и т.н. са свидетели на появата на много нови конкуренти и купувачите наистина имат прекалено голям избор.

Очевидно при толкова високи продажби на автомобили клиентите също ще се нуждаят от резервни части и не всеки клиент отива в оторизираните сервизни центрове, след като гаранцията на автомобила му изтече. Следователно хората търсят резервни части онлайн или в магазините за резервни части. Това обаче си е рисковано, защото много магазини са склонни да продават неоригинални алтернативни части на по-ниски цени и тези части не само са с по-ниско качество, но и не работят оптимално добре.

Така че, ако сте собственик на кола, който иска да закупи резервни части самостоятелно, ето списък с неща, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че винаги купувате оригинални авточасти онлайн.

  1. Проверете какво ви трябва

Обърнете се към представители на вашата марка автомобил, за да получите точната информация за частите, необходими за подмяна. На първо място, трябва да проверите точно какви части са ви необходими и в какво количество. Трябва да сте наясно с това, за да не купите част, от която не се нуждаете, или да пропуснете част, от която всъщност се нуждаете. Да предположим, че сменяте AC кондензатора на вашия автомобил, проверете какви други поддържащи части (като тръби, маркучи и т.н.) са необходими за инсталирането на кондензатора и след това поръчайте всички части. Винаги е полезно да си направите списък с частите, от които се нуждаете.

  1. Проучване

Много производители имат ценова листа на всички части, които изискват честа поддръжка. Винаги правете проверката си правилно. След като финализирате от какви части се нуждаете, започнете да проучвате тези части, за да видите дали алтернативи от други реномирани марки са налични или не, разликата в цената, дали купуването онлайн е по-евтино в сравнение с физически магазин и т.н. Можете също да говорите с оторизирания сервиз или с местни дистрибутори на резервни части, за да видите дали имат това, което искате. Сравнете цените на различни марки и се уверете, че частта е правилно съвместима с вашия автомобил.

  1. OEM номера на части

Проверката на OEM номера е най-добрият начин да се гарантира съвместимостта на частите. Винаги е разумно да си отбелязвате OEM номерата на частите. Можете да намерите номера на частта на всяка резервна част, като се обадите в оторизиран сервиз. Някои производители дори имат свои каталози с резервни части, където е лесно да намерите номера за всяка резервна част.

  1. Части от други производители

Някои резервни части не само подобряват производителността, но и повишават надеждността. Някои уебсайтове също ви дават възможност да видите алтернативни резервни части от същия тип от други марки. Ако търсите спирачни накладки за вашия автомобил, можете да разгледате предложенията на различни реномирани марки като Bosch, Brembo и др. за вашия автомобил. По този начин можете дори да сравните техните цени и да закупите този, който отговаря на вашите изисквания.

  1. Проверете опциите за плащане и доставка

Резервните части могат да бъдат закупени и онлайн от търговци на дребно от трети страни.

След като добавите необходимите части към количката си, винаги проверявайте какви методи на плащане се приемат и изберете метода, който ви е най-удобен. На някои сайтове получавате ясна представа за таксите за доставка (ако има такива) и графика за доставка. По този начин можете да планирате по-добре и да си уговорите среща с вашия механик, за да монтирате частите без никакви проблеми.

Много е важно да се грижите добре за вашия автомобил, като го обслужвате навреме и винаги с оригинални резервни части. Оригиналните резервни части осигуряват оптимална производителност и също така са надеждни, като намаляват шансовете за повреда на вашия автомобил.

Ако използвате неоригинални резервни части, само за да спестите малко пари, това всъщност се оказва скъпо в дългосрочен план, защото тези евтини резервни части причиняват повече износване, не издържат много и дори могат да причинят повече проблеми, които могат да ви доведат до по-големи сметки за ремонт.

Имайки предвид всички тези насоки, вие ще бъдете готови да закупите оригинални и качествени резервни части за вашия автомобил и ще му дадете грижата, която заслужава, за да може да ви възнагради с наистина запомнящи се преживявания на пътя и отлична надеждност.

 

За автора: Николай Стоянов е SEO експерт с над 15 години опит в класирането на уеб сайтове в топ 10 на Гугъл. Той е собственик на SEO агенция Lilacor, която е помогнала на над 300 бизнеса в над 100 ниши в България и чужбина да увеличат продажбите си, чрез SEO оптимизация.

 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес