Съдът смени килията с домашен арест на кметския син-побойник от Марикостиново

Съдът смени килията с домашен арест на кметския син-побойник от Марикостиново

Изненадващо решение постанови  Окръжен съд-Благоевград, магистратите промениха мярката „задържане под стража“ за побойника Велко Тодоров, син на кмета на петричкото село Марикостиново, Гергана Тодорова.  Постановиха  домашен арест с електронна гривна. Мотивите – имал болна жена и малко дете, за което трябва да се грижи.

Решението отново доведе до напрежение сред жителите на петричкото село Марикостиново,защото те очакват пак проблеми. Преди дни , след като Тодоров преби и потроши съселянин, хората се вдигнаха на протест с искане да се изсели кметицата,сина и цялата им фамилия. Жителите на селото се оплакаха от дългогодишен тормоз от кметския син и заявиха,че над него има полицейски чадър.

По този повод прокуратурата се задейства след публикации в медиите и съобщи официално, че срещу сина на кметицата Гергана Тодорова – Велко, има общо десет преписки и разследвания.

"По шест от преписките, заведени по повод сигнали и жалби от различни лица за деянията на В. Т. (в т. ч. за побои, закани, грабеж), са постановени откази от образуване на досъдебни производства. Досъдебното производство за закана с убийство е прекратено", пише в официално съобщение от прокуратурата.

През 2018 г. Тодоров е осъден условно за престъпление по транспорта.

Въпреки това Велко Тодоров е с по-лека мярка, а хората отново са готови за протести.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред