Фабрика за преработка на трюфели отвори врати в Благоевград

Фабрика за преработка на трюфели отвори врати в Благоевград
Модерна фабрика за преработка на трюфели стартира дейност в Благоевград. Тя бе открита със стилна церемония от кмета на Благоевград Илко Стоянов, управителя Васил Багашки и представителя на фирмата, произвеждаща продукта - Марко Дзобеника.
Бе отслужен и водосвет за здраве от отец Светослав Кючуков от благоевградския храм „Св. Николай“.
С пожелание за успех и просперитет кметът Стоянов подари икона на св. Богородица и Младенеца, която бе осветена и поставена в едно от основните помещения на предприятието.
„В навечерието сме на един от най-големите християнски празници – Успение Богородично. Нека Божията майка ви закриля и подкрепя във вашето начинание“, каза кметът Стоянов, поднасяйки иконата.
Във фабриката, която се намира в кв. „Грамада“, ще се консервират и плодове, зеленчуци, и други храни, като за целта ще се използват специални технологии.
Новооткритата консервната фабрика е оборудвана с модерни машини и ще произвежда по 2 тона растителни продукти месечно. Обработването на продукцията ще минава през различни етапи, включващи: измиване и пасиране чрез кутер машина, бланширане, пълнене в стъклени буркани, стерилизиране, етикиране и експедиция.

 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес