Най-младият председател на Общински съвет в България бе преизбран за втори мандат в Симитли

Най-младият председател на Общински съвет в България бе преизбран за втори мандат в Симитли

Кметът на Община Симитли за шести мандат - Апостол Апостолов, кметове на кметства и 17 общински съветници положиха клетва на първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет – Симитли, което се проведе в НЧ "Св. Климент Охридски – 1922“. 

То бе открито от областния управител – Мария Димова, която поздрави кмета на община Симитли Апостол Апостолов и всички избрани общински съветници и кметове на кметства.

Величка Ушатова, председател на ОИК – Симитли, обяви резултатите от Местни избори 2023, а Апостолов, както и новоизбраните общински съветници и кметове на кметства се заклеха да работят за благоденствието и интересите на жителите на община Симитли.

Тържествената сесия бе водена от най - възрастния общински съветник – Юлия Янчева.

Най-важната точка от дневния ред на заседанието бе избора на председател на Общински съвет – Симитли. С тайно гласуване, общинските съветници на местния парламент в Симитли си избраха най-младия председател на общински съвет в Българи. 

С подкрепата на 14 общински съветника, за Председател на Общински съвет – Симитли бе избран отново Вилимир Маринов Александров, който благодари за оказаното доверие и обеща да работи усилено, за да го оправдае. 

Последваха няколко изказвания на общински съветници и граждани, след което новоизбраният председател закри първото заседание.

След тържествената сесия кметът Апостолов, новите общински съветници и кметовете по населени места бяха посрещнати в сградата на общинска администрация Симитли с питка и мед. Отец Спас и отслужи тържествен водосвет в кабинета на Апостолов и поръси всички присъстващи за здраве със светената вода.

Коментари към новината

Още новини от Политика