Премиершата от Благоевград: Повече му приляга ролята на учен

Премиершата от Благоевград: Повече му приляга ролята на учен

Съпругата на премиера Денков - благоевградчанката Славка Чолакова, е финансов министър в семейството. Разпределя лично семейния бюджет, не крият двамата. Професор Чолакова първоначално е била негова студентка, докторант, а след това най-блзят човек до Денков.

Това може да се каже, че е моят първи дом, защото повече време съм бил тук. Това място го обвързвам с най-скъпите ми хора, каза Денков пред бтв. Премиерското семейство има четири деца. "Дъщеря ми се омъжи за испанец и живее в Испания. Тя е глобалист – първо учи тук, направи докторантура в Белгия, а после работи и в Австралия. Тя има и две дъщерички и за празниците се е прибра", разказа Денков.

"Младите се интересуват от две неща – да имат перспектива за развитие и добро заплащане. Образованието трябва да стане по-добро и резултатите да се използват за старт на промяната, каза Денков.

Свое мнение изказа и премиершата. "И за самите учители трябва да има някакви тестове, когато излизат от университетите, каза проф. Чолакова. И обясни, че децата им сами решават къде да продължат образованието си. За мен е истинско щастие, че синът ни учи в Англия, а после и в САЩ, а после се върна, за мен това е истинско богатство – младите за заминат да учат в чужбина, а след това да се върнат и да допринесат за развитието на България“, каза Чолакова.

 

На Коледа се събираме с децата и със сестра ми и нейното семейство. На Бъдни вечер имаме традиция с питката, каза проф. Чолакова. Идеята за постната пица много години затрудняваше българите да получават по-високи доходи, каза Денков. И обясни, че през следващата година ще се вдигнат пенсиите и минималната заплата. Основна цел пък трябва да е привличаме повече инвеститори. Премиерът отчете, че преките чужди инвестиции са рекордни и ще минат 7 млрд. лв.

Последните шест месеца за мен бяха доста трудни, защото Ники много ми липсваше в работата и не можехме заедно да правим научни дискусии, а дискутирахме основно политическите въпроси. Струва ми се, че България върви в правилната посока, каза Чолакова. И обясни, че двамата имат достатъчно време за себе си, а липсва в катедрата за научни дискусии. Надявам се, че когато стане вицепремиер ще има повече време за факултета, каза още тя. И беше категорична, че му приляга повече ролята на учен. 

БТВ

Коментари към новината

Още новини от Политика