Нова пешеходна зона се изгражда в Сандански

Нова пешеходна зона се изгражда в Сандански

Маршрутът започва от манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ през Зоокът – Сандански до Парк хотел „Пирин“

 

Днес, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, председателят на Общински съвет – Георги Батев и архиерейският наместник отец Георги Танчев дадоха символично начало на строителните дейности за изграждане на нова тротоарна пешеходна алея, осигуряваща безопасна връзка между манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ през Зоокът – Сандански до Парк хотел „Пирин“.

Новата тротоарна пешеходна алея ще бъде с дължина 1802 метра и е част от околовръстния път. Започва от манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, като продължение на съществуващия тротоар на Северната дъга. Преминава покрай общинския Зоокът – Сандански и достига до Парк хотел „Пирин“. Така ще бъде завършен целия пешеходен маршрут в парк „Свети Врач“.

С реализацията на инфраструктурния проект, едно от най-любимите места за разходка и отдих в Сандански ще придобие нов облик.

Проектът включва:

  • Изграждане на нови пешеходни площи;
  • Подпорни стени за обезопасяване и укрепване на пътното платно;
  • Ново улично LED осветление;
  • Засаждане на 160 броя дръвчета.

 

Проектът е спечелен и с одобрено финансиране чрез МИГ - Сандански и фонд „Земеделие“ към Министерство на земеделието и храните.

Чрез неговата реализация ще се създаде още по-добра жизнена среда и благоустрояване, а същевременно ще се осигури и по-голяма сигурност и безопасност на движението в района.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество