Да паркираш в центъра на Благоевград-мисия невъзможна

Да паркираш в центъра на Благоевград-мисия невъзможна

Проблемът с местата за паркиране в Благоевград става все по-голям проблем. Липсата на достатъчно места в синята зона, както и недостатъчното подземни гаражи в кооперациите, в пиковите часове града е запушен от автомобили.

Липса на места в синята зона, блокирани пътни платна и тротоари от автомобили и изнервени шофьори. Такава е картината на повечето булеварди и централни улици в Благоевград и в работните и в почивните дни.

"Истинско чудо е да паркираш, много коли станаха, не е направен хубаво маркировки. Поне в центъра трябва да има два големи паркинга, които трябва да са си към общината.

"Много е трудно, много е трудно, аз като пенсионер шофьор, някой път е невъзможно да се намери място да се паркира".

"Където има паркинги там да се паркира, не кой къде му падне и пешеходците да се оправят".

Разширяване на синята зона и изграждане на нови големи паркинги. Това са мерките, които планират от община Благоевград.

"Проблемът във всички нормални държави се решават по един начин, строго регулиране на паркиране и въвеждане на платени зони навсякъде, където е подходящо, за да ограничим трафика. Разбира се изграждането на паркинги, където хората могат да паркират. В тази посока сме поискали от държавата финансиране на три големи паркинга в Благоевград", каза Методи Байкушев – кмет на община Благоевград.

Един от четирите големи проекта е изграждането на подземен многоетажен паркинг на площада между Съдебната палата и Административния съд в Благоевград. Мястото, където се намираме в момента ще остане същото, под него обаче плановете да има стотици автомобили. И трите големи проекта за подземни многоетажни паркинги все още са на етап проекти. Очакванията обаче са до края на тази година всичко да бъде изпратено до държавните институции за одобрение и от средата на 2025 година строежът им да започне. /БНТ

Коментари към новината

Още новини от Общество