Кметът на село Брежани хвърли оставка

Кметът на село Брежани хвърли оставка

Симитлийското село Брежани остана без кмет и то само пет месеца, след провеждането на местните избори. Това означава, че жителите на селото отново ще трябва да си избират управник, който да довърши мандата на Ивайло Костов.

Справка в сайта на Общинска избирателна комисия – Симитли показва, че на 28 март при тях са получени документи – уведомление от председателят на Общински съвет – Симитли, в едно с подадено заявление от Кмет на Кметство село Брежани Ивайло Василев Костов, с което същия е заявил, че подава оставката си като такъв. Същият е избран с решение № 144-МИ/ 06.11.2023 г.

„ОИК – Симитли, счита, че оставката на Костов е основания за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмет на кметство, установяващи обстоятелството по чл. 42, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, което искане е допустимо и по същество основателно“, посочват от Общинска избирателна комисия.

Със свое решение Общинска избирателна комисия – Симитли е взела решение за предсрочно прекратяване пълномощията на Ивайло Василев Костов, – кмет на кметство село Брежани с решение № 144-МИ/ 06.11.2023 г. и анулира издаденото му удостоверение.

Припомняме, че Ивайло Костов спечели изборите в симитлийското село Брежани с 233 гласа на втори тур. Негов опонент беше дългогодишния кмет на кметство Благой Стефанов, който успя да получи 206 гласа. /Focus

 

Коментари към новината

Още новини от Политика