Културистката Николая Събева от Банско заминава за международни състезания със заявка за победи

Културистката Николая Събева от Банско заминава за международни състезания със заявка за победи

Кметът Стойчо Баненски пожела успех на най-добрата българска културистка Николая Събева в предстоящите и́ участия в състезанието по културизъм „Diamond Cup Malta“ в Малта и на Балканското първенство по културизъм и фитнес в Румъния.

Той поръча на Николая да донесе в родния си град Банско най-високите отличия. Състезанието в Малта е на 14 април, а на 27 април в гр.Тимишоара момичето от Банско ще представи България в свободна категория културизъм за жени. В турнира ще участват отбори на балканските и други европейски страни.

Николая се е устремила към победите след поредица силни представяния през последните две години. На 19-годишна възраст тя вече има в актива си две републикански шампионски титли – при девойките и при жените. Не закъсняват и призовите и́ класирания в турнири в Северна Македония и Малта, както и престижното класиране сред първите 15 в Европа.

Николая Събева работи упорито не само по подготовката си за участия в турнири по културизъм, но и помага на много хора да постигнат добра физическа форма като инструктор в FITBOX – Fitness club в Банско.

Коментари към новината

Още новини от Общество