Проверката в МБАЛ-Благоевград не откри грешка или вина на медици за смъртта на бременната жена от разложко село

Проверката в МБАЛ-Благоевград не откри грешка или вина на медици за смъртта на бременната жена от разложко село

И двете  проверки в МБАЛ-Благоевград назначени  заради смъртта на бременна жена не откриха лекарска грешка . Първата проверка  бе наредена от болничния директор д-р Огнян Митев, а втората я извърши Медицински надзор по разпореждане на Министерството на здравеопазването.

Преди седмица в МБАЛ-Благоевград почина бременна в петия месец жена на 42 години. Тя почина от усложнения на коронавирус след няколкодневен престой в реанимация.

 От Медицински надзор нямат  забележки или предписания към дейността на медиците в болницата по този случай. Не са установени никакви пропуски. Това е резултатът и от вътрешната проверка в нашата болница”, заяви директорът на здравното заведение д-р Огнян Митев.

Бременната жена се е лекувала сама няколко дни вкъщи. 42-годишната пациентка е приета в болницата в тежко състояние и е настанена директно в реанимацията. Това е била втора бременност за нея. Няма данни за съпътстващи заболявания. Това е втора починала бременна жена от коронавирус в благоевградската болница.

Коментари към новината

Още новини от Здраве