Социалистите от Благоевград призоваха БСП да напусне коалицията, ако се даде оръжие на Украйна

Социалистите от Благоевград призоваха БСП да напусне коалицията, ако се даде оръжие на Украйна

Социалистите от Благоевград  искат от БСП да напусне коалицията, ако се стигне до даване на съгласие за износ на оръжие за Украйна.

"Предлагаме на Националния Съвет на БСП, при условие че Народното събрание на свое извънредно заседание, свикано за 04.05.2022г. приеме решение за официално предоставяне на военно техническа помощ на една от страните в конфликта, с което България директно ще бъде въвлечена във война, БСП незабавно да прекрати участието си в управляващата коалиция поради ценностни различия." Това се казва в решение на партийната структура.

 БСП-Благоевград изразява дълбокото си безпокойство от ескалирането на военните действия в Украйна, свързано с разрушения и загуби на човешки животи.

Ние отхвърляме тезата, че масираното въоръжаване, на което сме свидетели, може да доведе тази ситуация до каквото и да е благоприятно развитие, включително и до мир!

Не споделяме лансираната абсурдна и опасна теза за победа над ядрена сила, каквато е Русия!

В БСП-Благоевград считаме, че единствената разумна алтернатива днес е МИРЪТ и само МИРЪТ!

Призоваваме всички участници в този конфликт, които разбира се не се изчерпват само с Русия и Украйна, незабавно да прекратят всякакви военни действия, да снемат от дневния си ред милитаристичната риторика и говоренето за победи, и да дадат шанс на Мира, чрез активна и отговорна дипломация!

БСП чрез националните си ръководства е единствената политическа сила, която последователно и до днес отстоява позиция за не въвличането ни във въоръжения конфликт!, се казва още в решението на БСП-Благоевград.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика