Кметът на Банско се весели със самодейци на празника им

01.03.2024 9 снимки
В този пъстър и изпълнен с емоции ден – 1 март, в който умело се вплитат два толкова колоритни празника, кметът на община Банско Стойчо Баненски, поздрави всички гости и жители на Банско с един от най-българските празници - Баба Марта, като пожела здраве, благоденствие и пролетно настроение.
Уважение и почит, кметът засвидетелства и към самодейците от общината по случай Деня на самодееца и любителското художествено творчество.
„Банско има много символи – природни, исторически, архитектурни, фолклорни, културни и книжовни. Но един от най-ценните сте вие - самодейците. Над 300 човека безценно човешко богатство. Хора от всички възрасти, с различни професии и интереси, но с еднакъв огън в сърцата си – любовта към традициите и изкуството.
А над всичко стои обичта към Банско!
Искам да ви благодаря в днешния празничен ден за това, че безкористно и всеотдайно, с радост и желание, дарявате на Банско своето изкуство. Ваша е заслугата в града ни да кипи пълноценен и изпълнен с богато съдържание културен живот, а календарът ни да е изпълнен с едно от друго по-интересни събития. Вие сте лицето на Банско пред нашите сънародници и нашата визитка в чужбина.
Бъдете здрави, обичайте живота и му се радвайте със смях и забава, с песни и танци, с музика, театър, изкуство и занаяти, с всичко, което ви прави щастливи!
Честит празник!“

 

Още от новините в снимки