Как да стопим коремните мазнини за лятото?

Как да стопим коремните мазнини за лятото?

Искате да имате плосък корем, но не ви се получава въпреки коремните преси, които правите? Това е така, защото не само упражненията за корем имат значение. За да намалите обиколката на талията и да стегнете коремната стена, трябва да се постараете повече, отколкото само да правите коремни преси.


Плосък корем се постига с повече усилия, отколкото предполагате и те съвсем не се свеждат само до упражненията за стегнат корем.

Как да стопите коремните мазнини за лятото и да задържите корема си плосък и стегнат?

Яжте много фибри

Фибрите засищат глада и улесняват храносмилането. Те са начин да ускорите метаболизма и да намалите теглото. Общото редуциране на мазнините и мастната тъкан в тялото е ключ към извайване на плосък корем. Наблегнете на зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни, които съдържат повече фибри.

Правете кардио

Кардиоупражненията ускоряват метаболизма и спомагат за отслабването. Редовното ускоряване на пулса, което кардиото осигурява, помага да отслабнете и да поддържате стройна фигура, а заедно с нея и плосък корем.


Не пийте газирани напитки

Газираните напитки подуват корема и благоприятстват натрупването на коремни мазнини. Ако се откажете от газираното, ще ви е по-лесно да стопите корема и да изваете красиви коремни мускули. В газираните напитки се съдържат добавени захари, които усложняват поддържането на стегнат и плосък корем. Освен това са условие за трупане на излишни килограми.

Не пийте алкохол

Алкохолът неусетно носи добавени излишни калории. Много често не обръщаме внимание на калориите, които приемаме с напитките, а се фокусираме само върху храната. Алкохолът е скрит източник на излишни калории, от които нямате нужда, щом искате коремът ви да е плосък.

Наблегнете на полезните мазнини

Полезните и здравословни мазнини помагат за намаляването на обиколката на талията. Те са добър приятел в отслабването, защото удължават усещането за ситост, намаляват глада за сладко и стимулират редукцията на телесните мазнини.

Полезни източници на мазнини са авокадото, маслините, рибата, ядките.

Пийте повече вода

Добрата хидратация е ключова за плоския корем. Пийте повече вода, за да стимулирате разграждането на коремните мазнини.

Яжте риба редовно

Рибата е източник на полезни мазнини, които са ви нужни, за да намалите общото количество мастна тъкан в тялото, а оттам и коремните мазнини. Омега-3 мастните киселини в рибата са ключов фактор за намаляване на обиколката на талията, поддържане на цялостното тегло и подобряване на сърдечносъдовата система.

Включете повече зеленчуци

Зеленчуците са най-добрият приятел в отслабването и стопяването на коремните мазнини. Те са богати на фибри и бедни на калории, а именно от това имате нужда за плосък корем.


Не прекалявайте със солта

Солта има свойството да задържа водата в организма. Когато сте задържали прекалено много вода, това е предпоставка за трупане на излишно тегло и коремни мазнини. Намаляването на солта в храната е много важно, ако искате да намалите обиколката на талията.

Коментари към новината

Още новини от Здраве